Az ózdi férfi még csak 31 éves, de már többször elítélték, részben erőszakos bűncselekmények miatt. A börtönben sem hagyott fel a bűnözéssel és erőszakoskodással. Jelenleg egy észak-magyarországi börtönben tartják fogva.

2018-ban az egri börtönben volt letartóztatásban, ahol testi erőfölényét kihasználva rendszeresen terrorizálta és megfélemlítette, a nála gyengébb rabtársait. Volt olyan, amikor elvette rabtársától az otthonról kapott csomagját, amiből nem csak a cigarettát és tisztálkodási szereket vett magához, hanem a rabtársának küldött ruhákat is, köztük egy bőrkabátot.

Amikor a férfi visszakérte tőle ezeket, nem kapta vissza, még meg is pofozta őt a 31 éves férfi.

Nem sokkal később egy másik rabtársától, a börtönorvos által kizárólagosan neki felírt nyugtatóit akarta elvenni. Ez elsőre nem sikerült, mert a férfi inkább gyorsan bevette és lenyelte a tablettáit. Ezután viszont egy hónapon keresztül nélkülöznie kellett a nyugtatóit, mert a férfi elvette tőle ezeket. Egy harmadik embert arra kényszerített fenyegetésével, hogy mosson rá és néha még az étkezéshez használt tányérait is elmossa utána.Az ügyészség rablással, kényszerítéssel vádolja a többszörösen visszaeső erőszakos férfit. Ha beismeri az ellene felsorolt vádakat,

10 év fegyházbüntetésre ítélhetik

és ennek során feltételesen sem kerülhet szabadlábra.