Filézőkéssel támadt a rendőrökre V. László Erdőkertesen

késelés, Erdőkertes
Vágólapra másolva!
Zaklatta, fenyegette és adatokat gyűjtött az őt felügyelő rendőrökről az a férfi, aki tegnap egy filéző késsel támadt két egyenruhásra Erdőkertesen. A férfi korábbi menyasszonya bántalmazása miatt volt házi őrízetben, de azt gondolta, hogy szerelmét a titkosszolgálat rabolta el tőle. A támadás előtt arról írt, hogy őt is el akarják hallgattatni, kémiailag fogják kivégezni.
Vágólapra másolva!

Évek óta zaklatta, fenyegette a rendőröket V. László, aki megkéselt két rendőrt csütörtökön Erdőkertesen - írja a Bors. A férfi meg volt róla győződve, hogy korábbi mennyasszonyát a titkosszolgálat rabolta el.

Egy filéző késsel támadt

László válltörése miatt a váci kórházban töltötte a szerda éjszakát. Innen szállították haza csütörtökön, amikor egy rongyba tekert filézőkéssel rátámadt a rendőrökre.

Két rendőrt sebesített meg egy filézőkéssel V. László Forrás: Origo

A lap úgy tudja, a mellette helyet foglaló P. K. őrmesternőt a nyakán, az elöl ülő sofőr, P. Z. főtörzsőrmestert pedig az arcán sebesítette meg. A rendőrnő megőrízte lélekjelenlétét, kiszállt az autóból, csőre töltötte a fegyverét, és az erősítés megérkezéséig az autóban tartotta Lászlót.

Úgy hitte, végezni akarnak vele

László korábban a polgárőrség tagja volt, a lelkiismeretes munkájáért még kitüntetést is kapott. De aztán minden megváltozott - mondta a lapnak Erdőkertes polgármestere. Pásztor László szerint László akkor indult el a lejtőn, amikor eljárás indult ellene a menyasszonya brutális bántalmazásáért.

- mondta a polgármester.

A Borsnak az egyik helyi lakos is azt mondta, László azt hangoztatta, hogy a titkosszolgálat elrabolta tőle Hajnalkát. Zaklatta a rendőröket, fenyegetőzött, hogy elkapja őket és a családjukat is

A támadás előtt néhány órával László írt egy különös Facebook-bejegyzést is. Ebben is volt szerelmének vélt elerablására tett utalásokat, de azt is kifejtette, hogy a hatóságok őt is el akarják hallgattatni.

– Én nem működök együtt, ezért

a mai nappal fenyegetésüket betartva zárt osztályra visznek, hogy kémiailag kivégezzenek,

ahogy a Teréz körúti robbantóval is tették! - írta a férfi.

Csütörtökön döntöttek volna a kényszegyógykezeléséről

A Bors úgy tudja V. László tavaly július óta volt házi őrizetben az élettársa bántalmazása miatt. Csütörtökön pedig valóban meg kellett volna jelennie a Budapest Környéki Törvényszéken, hogy a kényszergyógykezeléséről döntsenek.

Kenese Attila, a bíróság szóvivője a lapnak azt mondta, hogy V. László a bűnügyi felügyelete alatt az őt ellenőrző rendőröket rendszeresen fenyegette, szidalmazta, sértegette, illetve adatokat is gyűjtött róluk.

– Az elmeállapotát megfelelően nem tudták megvizsgálni, mert nem volt együttműködő, ezért

– mondta a szóvivő.