A három férfi a villamoson figyelte ki az áldozatot, majd hazáig követték, ahol a falhoz nyomták és brutálisan kirabolták. 

Január 22-én késő este a VII. kerületben, a villamoson kifigyeltek egy kínai nőt és leszállás után az Almássy térig követték. A nő belépett egy kapualjba, ahol két férfi befogta a száját és a szemét, majd átkutatták a zsebeit, a harmadik társuk addig az utcát figyelte. Miután megszerezték a nő mobilját, elfutottak.

A térfigyelő kamerák segítségével a rendőrök

egy órán belül elfogták a három rablót,

egy 18 éves érdi, egy 29 éves román és egy 32 éves fábiánházi férfit, akiknél már nem találták meg a nő telefonját, mert addigra eladták a Keleti pályaudvarnál egy 58 éves egyiptomi férfinak.

Az erzsébetvárosi rendőrök ottohnában megtalálták az egyiptomi férfit és a nő telefonját is.

Őt orgazdaság miatt őrizetbe vették.

Kiderült, hogy a 18 és 32 éves férfi aznap már egy másik nőt is kirabolt ugyanezzel a módszerrel. Akkor a II. kerületben támadtak meg egy nőt. Őt is a villamoson figyeltek ki és leszállás után egy kapualjban kirabolták. Tőle a mobilján kívül pénzt is raboltak.

A három férfit a rendőrök őrizetbe vették és csoportos rablás miatt kihallgatták őket, majd javasolták a letartóztatásukat.