A rendőrök lopás, továbbá fegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik december 29-én egy balatonlellei házból, majd december 31-e és január 1-je között pedig egy balatonszemesi lakásból autót, fegyvereket, lőszert, készpénzt és egyéb értéktárgyakat loptak el, közel 50 millió forint értékben. Az ellopott autót a rendőrök néhány napon belül megtalálták.

A nyomozás során a rendőrök azonosították és elfogták Sz. Csaba szigetszentmiklósi és Sz. György budapesti lakost. A kaposvári rendőrök január 17-én Pest megye több településén, illetve Budapesten egy időben nyolc helyszínen, a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt, összesen több, mint hetven rendőr részvételével összehangolt akciót tartottak. A razzia során bűncselekményből származó tárgyakat, azok elkövetéséhez használt eszközöket, autókat, ezenkívül ékszereket, pénzt és tévét foglaltak le, több mint 30 millió forint értékben.

A két férfit a rendőrök elfogták és kihallgatták, majd őrizetbe vették.  A bíró az ügyészség javaslatára elrendelte a 43 és a 36 éves testvérpár letartóztatását - írja a Police.hu.