Összevissza hazudozik az erőszakoló migráns

Budapest erőszakoló migráns
Vágólapra másolva!
Albérletben él és három gyereket nevel az a szomáliai migráns, aki január 21-én hajnalban megerőszakolt egy egyetemista nőt Budapesten. A férfi 2014-ben jöhetett Kenyából Európába, kenyai papírokkal, de ezekről kiderült, hogy hamisak. Mindig új történetet adott elő a személyazonosságáról, ezért nem kapott sehol menekültstátuszt – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A feltehetően 30 éves Ahmed A. B. háromemeletes társasházban él három gyerekével és egy nővel. A ház közel van a Kéthly Anna térhez, ahol megerőszakolta az egyetemista lányt. A szomszédok nagy része látásból ismerte, szerintük furcsa, zárkózott életet élt.

– mondta a Ripostnak az egyik szomszéd. Hozzátette, hogy mindig hajnalban járt haza, azt viszont nem tudják, hogy dolgozott vagy máshol járt.

A nőt és a gyerekeket napok óta nem látták.

Hazugság hazugság hátán

A migráns helyzete jól mutatja, hogy az Európai Unió migránspolitikája mennyire veszélyes. Eredeti iratok, dokumentumok, ellenőrzés nélkül átengedni embereket nem biztonságos. Ahmed A. B. személyazonossága ugyanis a mai napig rejtély. Az biztos, hogy 2014 decemberében érkezett Európába repülővel, kenyai papírokkal, de mivel ezek nem eredetiek, több mesét is elmondott különböző hatóságoknak, de egyiket sem tudta bizonyítani.

Először Norvégiába akart menni, egy ott élő nagynénire hivatkozott, de a hatóságok kiutasították. Ahogy azt korábban megírtuk, Norvégiában hamis iratokkal akart menekültstátuszt szerezni.

Mivel a kenyai gép Budapesten landolt, a norvég hatóságok ide küldték vissza. Itt a hatóságok többször kihallgatták, mert erős volt a gyanú, hogy hamisak a papírjai, és a személyazonossága sem valós.

A sokadik alkalommal már bevallotta, hogy a papírok nem eredetiek, azokat Kenya fővárosában, egy piacon vette. Hirtelen állampolgárságot is váltott, kenyaiból szomáliai lett, de ezt sem tudta bizonyítani.

Hány éves?

A férfi először bemutatott kenyai papírjain az áll, hogy 1989-ben született, tehát 2014-ben 25 évesen jött Európába.

Az új verziója az volt, hogy 7 évvel fiatalabb ennél, vagyis amikor megérkezett Európába, maximum 18 éves volt. Persze ezt sem tudta bizonyítani.

Arra a kérdésre, hogy miért nincsenek papírjai, azt mondta, hogy Szomáliában egy olyan kisebbségi törzsi területen született, ahol nincs hivatal, közigazgatás, anyakönyvezés, és a meséje szerint az apját és a bátyját az Al-Shabaab muszlim katonai alakulat meggyilkolta, ezért kellett elmenekülnie onnan.
A körülményei, a hamis papírok és a sok hazugság miatt végül nem kapott menekültstátuszt, ideiglenes oltalmazott lett.

A Ripost információi szerint

korábban is volt már rendőrségi ügye, 2015-ben egy kábítószerrel kapcsolatos ügybe keveredett.

Ahogy korábban megírtuk, a szomáliai férfi egy 25 éves egyetemista lányt erőszakolt meg a Kéthly Anna térnél január 21-én hajnalban, valamint többször meg is ütötte, és a telefonját is ellopta. A rendőrség másnap elfogta a férfit a VIII. kerületi Teleki téren, a nő telefonját is megtalálták nála.