Soros György davosi bejelentése teljes mértékben alátámasztja a magyar kormány érveit, mivel az amerikai milliárdos ismételten megerősítette, hogy befolyást szeretne szerezni az egyes országokban – mondta Boros Bánk Levente politológus, a Médianéző ügyvezetője annak kapcsán, hogy a tőzsdespekuláns egy új oktatási hálózatot indítana, amivel az illegális bevándorlókat és a bűnözőket képezné.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Soros György legújabb bejelentése egyértelműen Magyarországra van kitalálva, bárhogyan is próbálja azt becsomagolni a nemzetközi média, vagy éppen a politikusok – minderről Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője beszélt az Origónak. A politológus az amerikai tőzsdespekuláns azon kijelentésével kapcsolatban nyilatkozott, hogy egymilliárd dollárból indítana új oktatási hálózatot Soros György. Soros az illegális bevándorlókat és a börtönben ülő bűnözőket képezné. Legújabb terve egybevág azzal az akcióval (börtönbiznisz), amit Magyarországon folytatnak az általa támogatott álcivil szervezetek. 

Soros György egyértelműen Magyarországnak üzentForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Mindig Davosban nyilatkozik meg Soros

Boros Bánk Levente rámutatott arra, hogy Soros az utóbbi években mindig Davosban mondja el azokat a személyes, országhatárokon átívelő ambícióit, amelynek mentén szervezi a befolyását.

A Médianéző vezetője szerint a mostani nyilatkozatával egyértelműen pártpolitikai célokat is megfogalmazott. Világos, hogy a most meghatározott célcsoportokról szóló társadalmi és közéleti vita Magyarországon az elmúlt hetekben került a középpontba. Még a múlt heti európai parlamenti vitában is szóba kerültek ezek a társadalmi csoportok. Mindezek alapján teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy Magyarországra lett kitalálva ez az új oktatási program, ami egyben egy befolyásszerzési és fenntartási akció – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Soros legújabb kijelentése teljes mértékben alátámasztja az Orbán-kormány állításátForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Soros kijelentése alátámasztja a magyar kormány érveit

A szakember szerint fontos kérdés, hogy vajon miért ilyen nyíltan hirdeti meg Soros a befolyásszerzési akcióját. Bár ezzel eléri, hogy az Atlanti-óceán túlpartján egy rövid ideig kiváltsa a média figyelmét, azonban Magyarországon ennek a hatása kontraproduktív is lehet. Tény, hogy a kormánypárti szavazók tisztában vannak a spekuláns céljaival, de ez a nyílt kiállás hatással lehet a politika iránt kevésbé érdeklődők, bizonytalan szavazók számára is, és nem biztos, hogy szimpátiával figyelik Soros tevékenységét. Ráadásul Soros mostani bejelentése ismételten alátámasztja a kormány politikáját is, mivel így ismételten megerősítést nyert a Soros-terv léte, és az is, hogy az amerikai bevándorláspárti tőzsdespekuláns folyamatosan beavatkozik a magyar belpolitikába –zárta szavait Boros Bánk Levente.