A Fidesz szerint nagyon fontos lenne, hogy a balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek elárulják, mennyit kaszáltak a börtönbizniszen - mondta Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A fideszes politikus közölte: a börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, és csaknem tízmilliárd forintot nyertek el, amelyből több milliárd forint landolt a balliberális és Soros-ügyvédeknél, akik 15-20 százalék, de akár nagyobb sikerdíjakat is kaphattak. 

A kifizetett kártérítések hetven százaléka ügyvédi letéti számlára került, az ügyvédek pedig összesen legalább kétmilliárd forintot, fejenként akár több tízmillió forintot is kereshettek a börtönbizniszen  - mondta.

Budai Gyula hangsúlyozta, mindez joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét, ugyanis elfogadhatatlan, hogy életellenes, erőszakos bűncselekmények miatt elítélt emberek milliárdokat kapjanak kártérítésként, és az áldozatoknak, akik valóban sértettjei a bűncselekményeknek, sorba kell állniuk az őket megillető kártérítésért.