Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. 100 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz jelöltje 56,14 százalékot kapott, az ellenzéké 39,05 százalékot. Az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy elbukott az ellenzéki összefogás. Jól látszik, hogy teljes kudarc a Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig terjedő ellenzéki összeborulás. A választók világos üzenetet küldtek, hogy nem kérnek abból a káoszból, amit az ellenzéki önkormányzatok folytatnak október óta - elég gondolnunk Karácsony Gergelyre és Budapestre. Ugyanakkor a Fidesz megerősített támogatást kapott.

Hatalmas győzelmet aratott Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje. 

Dézsi Csaba AndrásForrás:

Az eredmény azt mutatja, hogy teljes kudarc az ellenzéki összefogás, hiába próbálkozott együtt Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig a teljes ellenzék. Az ellenzék az elmúlt hetekben minden eszközt bevetett a városban, hogy a maga javára fordítsa az erőviszonyokat, de a hiteltelen összeborulásból egyáltalán nem kértek a választók. 

A választás abból a szempontból is üzenet, hogy a győriek nem kértek abból a káoszból, amit október óta az ellenzéki önkormányzatokban látni lehet - például Budapesten. Nem kértek a megszorításokból, a tehetetlenségből és a látszatintézkedésekből sem. 

Győr új polgármestere tehát Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje lett.

Tanulságos, hogy míg október 13-án Borkai Zsolt, a Fidesz akkori jelöltje csak kis különbséggel, 44:42 arányban verte meg az ellenzék jelöltjét, Dézsi Csaba András hatalmas különbséggel nyert. Most, 100 százalékos feldolgozottságnál Dézsi 56,14 százalékot kapott, míg az ellenzéki jelölt csak 39,05 százalékot. Teljesen nyilvánvaló: a Fidesz megerősített támogatást kapott.