Fölényesen nyerte a győri választást a kormánypártok jelöltje: Dézsi Csaba András az új polgármester. A kormánypárti politikus sikerére több vezető politikus is reagált. 

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a vasárnapi győri időközi polgármester-választást. Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott). AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot). Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett. A két független jelölt közül Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott. A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt. 

Hatalmas fölénnyel nyert Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltjeForrás: Origo

Becsületbeli ügy

Hatalmas és nagyon fontos győzelem Győrben és Budapesten is! Gratulálok Dézsi Csaba András polgármester úrnak és Európa legjobb vízilabdásainak! Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!- írta Varga Judit igazságügyminiszter. 

A mai győri időközi több mint egy szimpla választás, ez egy becsületbeli ügy. Annál nagyobbat szól a győzelem. Nagyon gratulálunk Dézsi Csaba Andrásnak! Hajrá, Fidesz! - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán. 

Fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben - áll a kormánypártnak vasárnap este, a győri önkormányzati választást követően kiadott közleményében. Úgy fogalmaztak: Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták. Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki.

Dézsi Csaba András a voksolás eredményének megismerése után azt írta közösségi oldalára: Köszönöm Győr!

 Gratulálok Dr.Dézsi Csaba András! - írta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője.