Ma már egyre világosabb, hogy Botka Lászlóék korrupciója behálózza a szegedi önkormányzatot és a szegedi bíróságot is - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

Budai Gyula kijelentette: a Szeviép-ügy rávilágított arra, hogy Botkáék miként tartják zsebükben Szegedet, és befolyásolják még az igazságszolgáltatást is.

A Szeviép-ügyben nemhogy megkapták volna igazságukat a tönkretett kisvállalkozók, hanem éppen ellenkezőleg: a szegedi bíróság felmentette a vádlottakat - idézte fel a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy a Szeviép-ügyben pedig még igen sok nyitott kérdés maradt, így például az: hová tüntették Botkáék azokat a milliárdokat, amelyeket a kisvállalkozóktól loptak el.

Botka LászlóForrás: MTI/Rosta Tibor

Budai elmondta: az is kiderült, hogy súlyosan összeférhetetlen volt és nem is tárgyalhatta volna az ügyet a bírónő, akinek a családi cége közel egymilliárd forint értékben egymás után kapta az építőipari megbízásokat a szegedi önkormányzattól.

Később egy másik - az ügyben eljáró - szegedi bírónőről is kiderült: ő is sokat köszönhet Botka Lászlóéknak:egy gyönyörű, a sétálóutcára néző 100 négyzetméteres lakást kapott igen potom áron a baloldali vezetésű önkormányzattól.

A Szeviép-ügy tehát amellett, hogy Botka és Szeged legnagyobb korrupciós ügye, a bírósági korrupció gyanúját is felveti - összegzett Budai Gyula.

A fideszes képviselő úgy fogalmazott: ez elég nagy baj, hiszen a csődbe ment magyar kisvállalkozók azért mentek a bíróságra, mert hittek az igazságszolgáltatás függetlenségében. Nem csak őket, hanem minden magyar állampolgárt megillet az igazságszolgáltatás függetlensége - hangsúlyozta Budai.