Nem aludta ki magát a kamionsofőr, hárman meghaltak

2020.01.27. 20:43

Több ember halálát okozó baleset gondatlan okozásával vádolja az ügyészség azt a kamionsofőrt, aki a kialvatlansága miatt balesetet okozott a 4-es főúton. A karambolban három ember meghalt.

A kamionsofőr tavaly május 28-án, korán reggel a 4-es főúton haladt Záhonyból Nyíregyháza felé. Székelynél utolért egy kisbuszt, ami balra akart kanyarodni, de a szemből jövő forgalom miatt meg kellett állnia. A kamionsofőr a kialvatlansága miatt későn vette észre a kisbuszt, nekiment hátulról és átlökte a másik sávba, ahol ütközött egy teherautóval.  A teherautó sofőrje fékezni sem tudott.

Forrás: Police.hu

Az újabb ütközéstől a kisbusz visszapördült a saját sávjába, és a padkán állt meg. A teherautó is átsodródott a másik sávba, ahol ütközött a kamion mögött haladó másik kisbusszal. 
Az első kisbusz 3 utasa a helyszínen meghalt, a sofőrnek több csontja is eltört. A másik kisbusz egyik utasának combnyaktörése lett.

Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság fogházbüntetésre ítélje a kamion sofőrjét, valamint tiltsa el a vezetéstől. Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, akkor 4 év börtönbüntetésre ítélhetik, valamint 4 évre tiltanák el a vezetéstől.  Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – írja közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.