Újabb rendkívüli közgyűlést kezdeményez a Fidesz a szegedi parkoló ügyben

Botka László alakuló ülés beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A Fidesz elkötelezett amellett, hogy kiderüljön az igazság a szegedi parkolóügyben, ezért újabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik - jelentette ki Bartók Csaba, a párt helyi elnöke. Bartók Csaba sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a Gyulai Törvényszék másodfokon hűtlen kezelésben bűnösnek mondta ki Botka László közvetlen munkatársait, a korábbi alpolgármestert, főjegyzőt, valamint a polgármesteri kabinet vezetőjét azért, mert olyanoknak osztogattak parkolóbérleteket, akiknek semmilyen jogosultságuk nem volt erre.
Vágólapra másolva!

A Fidesz azért kezdeményezte hétfőre rendkívüli közgyűlés összehívását, hogy a VIP-parkolóügyben vizsgálóbizottság alakuljon. A közgyűlés azonban a baloldali képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt - közölte a politikus.

- mondta Bartók Csaba, hangsúlyozva, a szegedieknek joguk van tudni, még kik lehetnek ezek az emberek a városházán. Az elkövetett bűncselekményeknek valós következményei kell hogy legyenek - tette hozzá a politikus, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy az érintettek közül ketten még jelenleg is a városházán dolgoznak.

Botka László Forrás: MTI/Rosta Tibor

Bartók Csaba úgy fogalmazott, annak ellenére, hogy Botka László a ciklus kezdetén párbeszédet, konstruktivitást ígért, semmibe veszi a közgyűlésben a több tízezer szegedit képviselő fideszes politikusok kérdéseit, felvetéseit.

A Gyulai Törvényszék másodfokon

1,35 és 2,5 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta január 10-én az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben a vádlottakat, a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetőit, a város egykori címzetes főjegyzőt, a korábbi alpolgármestert, valamint Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester kabinetfőnökét.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlottak 2010 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna.

Olyanok is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

A 2008-ban és 2009-ben kiosztott bérletek ügyében indult eljárást elévülés miatt megszüntette a bíróság. E döntés ellen az ügyész és a védelem is fellebbezést jelentett be, a bűnösség megállapítását és súlyosabb büntetés kiszabását, illetve bűncselekmény hiányában történő felmentést kérve.