Eddig is egyértelmű jelei voltak, de a Soros-videó bizonyítja, hogy Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója - mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus közölte, Soros György és fia (Alex Soros) személyesen üzent a romáknak egy videóval, egyenesen harcba hívva a romákat.

Soros GyörgyForrás: AFP/Olivier Hoslet

A Soros-videó időzítése nyilván nem véletlen, most, hogy az egész magyar társadalmat felbolygatta a gyöngyöspatai romák ügye  - tette hozzá.

Halász János felhívta rá a figyelmet: kezdettől mondják, hogy e mögött a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll. 

A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet (a volt SZDSZ-es Mohácsi Viktória-féle Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - szerk.) kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen - emelte ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal. 

Ha valóban a roma gyerekek, a roma fiatalok sorsa érdekelné őket, akkor támogatnák, hogy oktatással, szakképzéssel, fejlesztéssel segítse őket a kormány - közölte Halász János, kihangsúlyozva: ehelyett politikai és pénzszerző okokból most is azon vannak, hogy a kormány ellen uszítsák a romákat, ezzel pedig tovább növelik a feszültséget, és akadályozzák a megegyezést.