Több olyan gyöngyöspatai tanuló kapott kártérítést, akik több száz órát hiányoztak - derült ki Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének legfrissebb bejegyzéséből. Igazságos-e, hogy most azoknak járnak milliós kártérítések, akik nem járatták rendesen iskolába gyermekeiket? - tette fel a kérdést a politikus. 

A peranyagból kiderült, hogy több gyöngyöspatai cigány tanulónak több száz óra hiányzás miatt évet kellett ismételnie. A bíróság döntése kártérítést ítélt meg azután az év után is, amikor hiányoztak, és az évismétlés után is! Van olyan pernyertes tanuló is, aki harmadik osztálytól hatodik osztályig több mint 1000 órát hiányzott az iskolából- olvasható Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselőjének bejegyésében.

Horváth szerint a bíróság kizárólag az iskola felelősségévé tette azt, hogy egy gyerek jár-e iskolába vagy sem. Egyoldalú és méltánytalan igazságtalanság mindenért az iskolát okolni. Minden családnak kötelessége iskolába járatni gyerekeiket, azoknak is, akik most türelmetlenül követelik a többmilliós kártérítést - tette hozzá. 

Igazságos-e, hogy most azoknak járnak milliós kártérítések, akik nem járatták rendesen iskolába gyermekeiket?

Mint arról korábban beszámoltunk, eddig is egyértelmű jelei voltak, de a Soros-videó bizonyítja, hogy Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója - mondta Halász János, a Fidesz frakciószóvivője. A kormánypárti politikus közölte, Soros György és fia (Alex Soros) személyesen üzent a romáknak egy videóval, egyenesen harcba hívva a romákat.

Halász János felhívta rá a figyelmet: kezdettől mondják, hogy e mögött a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll. A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet (a volt SZDSZ-es Mohácsi Viktória-féle Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - szerk.) kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen - emelte ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese, hozzátéve: most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal.