Századvég: Tovább fokozódik a migrációs nyomás

Vágólapra másolva!
Ahogy a Századvég a decemberi elemzésében rávilágított, az elmúlt hónapokban fokozatosan nőtt a migrációs nyomás az ország déli határán, miközben az illegális migránsok új eszközökkel, illetve módszerekkel törekednek bejutni Magyarország területére. A Századvég a röszkei incidens kapcsán összefoglalót készített a migrációs helyzetről.
Vágólapra másolva!

Nagy visszhangot váltott ki, hogy 2020. január 28-án, kedden hajnalban Röszkénél illegális migránsok csoportjai szervezetten próbáltak átjutni a biztonsági határzáron, akiket a magyar oldalon egy szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr figyelmeztető lövések leadásával tudott feltartóztatni.

Az elmúlt évek eseményeihez képest újdonságnak tekinthető a csoportosan, szervezetten történő határátlépési kísérlet, hasonlóan az ország területére való illegális bejutást elősegítő – ám a hatóságok által felfedezett – alagutakhoz.

Forrás: Századvég

Ugyancsak közismert, hogy az embercsempész szervezetek – tekintettel arra, hogy több milliárdos üzletté vált az illegális migráció – az anyagi haszonszerzés reményében, illetve az amerikai milliárdos üzletemberhez, Soros Györgyhöz köthető NGO-k politikai megfontolásból ösztönzik a kontrollálatlan bevándorlást - olvasható a Századvég közleményében.

Mindezzel párhuzamosan a magyar választók álláspontja változatlan:

a Századvég januári közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 61 százaléka betiltaná a külföldről finanszírozott bevándorláspárti NGO-k tevékenységét az ország déli határánál,

míg 86 százalékuk nélkülözhetetlennek tartja a tranzitzónákat Magyarország biztonságának a megőrzése szempontjából.