Andrew McGinley a tragédia óta könnybe lábadt szemekkel üzente minden szülőnek, hogy szeressék és neveljék gyerekeiket addig, amíg lehet, és hogy adjanak hálát azért, mert életben vannak. A férfi nyilvánosan beszélt a családját ért tragédiáról nemrég.

McGinley majdnem sokkot kapott, amikor hazaért, és holtan találta a lakásban gyerekeit: a 9 éves Conort, a 7 éves Darraghot és a 3 éves Carlát.

Forrás:Twitter

 Az apát érthető módon rendkívül megviselte három gyereke halála, ennek ellenére nyilatkozott a helyi sajtónak arról, mit érez most: 

"Erre nincsenek szavak. Minden lélegzetvétel fájdalmas most nekem, mert arra emlékeztet, hogy még életben vagyok, miközben az imádott gyerekeim halottak. Csak az tudja megérteni, hogy milyen pocsékul érzem most magam, akinek szintén gyászolnia kellett a saját gyerekeit. Ezt azonban senkinek nem kívánom. Ehelyettajánlom minden szülőnek, hogy a lehető legtöbb időt töltsék gyerekeikkel, szeressék és ölelgessék őket. Játsszanak, ugráljanak, olvassanak együtt önfeledten, és adjanak hálát minden nap, hogy léteznek. Conor, Darragh és Carla is imádnivaló, gyönyörű és okos gyerekek voltak, akik előtt fényes jövő állt, szerető család és barátok vették őket körül. A sors azonban az ellenségük lett. Egy azonban biztos: a hátralévő életemben egyetlen nap sem telik el úgy, hogy ne idézném fel magamban az emlékeiket."

Miután McGinley-t kihallgatták, a rendőrök a kórházba mentek, hogy felkeressék az anyát, Deidre Morley-t, aki az eddigi feltételezések szerint gyógyszer-túladagolásból lábadozik. A rendőrök szerint a nő várhatóan túl fogja élni, ám még mindig túl rosszul volt ahhoz, hogy összefüggően tudjon beszélni a történtekről.

Az eddigi vizsgálatok alapján a gyerekeket injekciós tűvel benyugtatózták haláluk előtt, a halál oka pedig fulladás, vagy a szer túladagolása lehetett.

A rendőrök szerint a tragédia péntek kora délután és este 7 között történhetett. Napközben ugyan iskolában voltak, ám Conort hamarabb, már ebéd körül hazaengedték.

Mielőtt a holttesteket felfedezték, az anyjukra egy taxisofőr talált rá, amint az utcán szédelgett, és zavartan viselkedett. A sofőr hazavitte a kábult nőt, és azonnal mentőt hívott hozzá. Az apa ebben a pillanatban tért haza, és szembesült a tragédiával:

"a földszinten az egyik, az emeleten pedig a másik két gyereke holttestébe botlott. Fogalma sem volt, ki tehette, a házban nem voltak betörésre utaló jelek".

A holttesteket a hullaházba szállították boncolásra. Előtte azonban a patológusok a helyszínelő rendőrökkel együtt átvizsgálták a házat. 

A szomszédok szerint a család nemrég, maximum egy éve költözött a házba. A környék egyébként kulturált, nyugodt és hangulatos, kertes házakkal és újonnan épült társasházakkal. Épp ezért, őket is sokkolták a történtek:

Számunkra az egész tragédia felfoghatatlan. Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy mifelénk ilyesmi történjen. A környék csendes, nyugodt, az emberek pedig nagyon összetartanak. Fogalmam sincs, hogyan történhetett"

- mondta a család egyik szomszédja.

Borzasztó, hogy három ilyen fiatal gyerek élete ilyen villámcsapásszerűen véget ért"

- tette hozzá egy másik szomszéd.

Forrás:Twitter

 A legérdekesebb az egészben, hogy

senki nem tapasztalt semmi szokatlant, és semmiféle idegen, gyanús alakot nem láttak a környéken.

McGinley a tragédia előtti hétvégén családjával együtt részt vett egy családi bibliaórán az otthonukhoz közeli St. Finian's tepmlomban. Kevin Doherty atya a gyerekekért és a szülőkért imádkozott.

A sötét mindig megpróbálhat közénk állni, de mi a világosságunkkal ragyogjuk be szeretteinket is"

- hangzott el az istentiszteleten.

A család ekkor még mit sem sejtett a végzetes tragédiáról, amely napokon belül lecsapott rájuk.

A vizsgálatok, illetve a boncolás vasárnap estére befejeződött,

a rendőrök azonban még nem közöltek semmilyen bővebb információt az esettel kapcsolatban, mivel a toxikológiai jelentésre még várniuk kell.

A toxikológus azt vizsgálta, hogy köze lehetett-e az anya gyógyszer-túladagolásának a gyerekek halálához, ugyanis elképzelhető, hogy ugyanaz a szer okozta azt.

A halálesetekért egyelőre még nem tettek senkit felelőssé, letartóztatás nem történt. A nyomozás folytatódik - írta meg a DailyMail.