Határzár tiltott átlépése miatt kell felelniük a röszkei migránsoknak

Vágólapra másolva!
Határzár tiltott átlépése miatt indult eljárás az ellen az öt migráns ellen, akik körülbelül hatvan társukkal együtt próbáltak agresszíven betörni az országba kedden hajnalban Röszkénél. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás az ellen az öt migráns ellen, akik egy nagyobb csoport tagjaként jogellenesen próbáltak Magyarország területére belépni kedden kora reggel Röszkénél - írja a Police.hu.

A körülbelül 60 fős csoport 5.30-kor ért a közúti határátkelőhöz, és a kerítésen átmászva próbáltak agresszíven bejutni az országba.

Elismerték a bűncselekmény elkövetését

A rendőrök öt határsértőt fogtak el a térségben, akik bizonyítottan részt vettek az illegális határátlépésben - írja a rendőrség a honlapján.

A helyszínen egy 26 és egy 29 éves szír, valamint két 26 éves palesztin férfit fogtak el,

ellenük tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Az átkelő közelében egy 25 éves algériai férfit tartóztattak fel, aki ellen határzár tiltott átlépése bűntett miatt indult eljárás. A gyanúsítottak kihallgatásuk során

elismerték a cselekmény elkövetését.

A Röszke Közúti Határátkelőhely január 29-én 7 órától zavartalanul működik - tették hozzá.