Határzár tiltott átlépése miatt kell felelniük a röszkei migránsoknak

2020.01.29. 09:19

Határzár tiltott átlépése miatt indult eljárás az ellen az öt migráns ellen, akik körülbelül hatvan társukkal együtt próbáltak agresszíven betörni az országba kedden hajnalban Röszkénél. A gyanúsítottak elismerték a bűncselekményt.

Tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás az ellen az öt migráns ellen, akik egy nagyobb csoport tagjaként jogellenesen próbáltak Magyarország területére belépni kedden kora reggel Röszkénél - írja a Police.hu.

A körülbelül 60 fős csoport 5.30-kor ért a közúti határátkelőhöz, és a kerítésen átmászva próbáltak agresszíven bejutni az országba. 

Elismerték a bűncselekmény elkövetését

A rendőrök öt határsértőt fogtak el a térségben, akik bizonyítottan részt vettek az illegális határátlépésben - írja a rendőrség a honlapján. 

A helyszínen egy 26 és egy 29 éves szír, valamint két 26 éves palesztin férfit fogtak el,  ellenük tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Az átkelő közelében egy 25 éves algériai férfit tartóztattak fel, aki ellen határzár tiltott átlépése bűntett miatt indult eljárás. A gyanúsítottak kihallgatásuk során elismerték a cselekmény elkövetését. 

A Röszke Közúti Határátkelőhely január 29-én 7 órától zavartalanul működik - tették hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK