Vágólapra másolva!
"Mi vagyunk a hangos többség!" - üzente Huth Gergely a mai Niedermüller-ellenes tüntetés résztvevőinek. A Pesti Srácok főszerkesztője az Origónak adott interjújában kiemelte, hogy a polgári tábornak még most kell hallatnia a hangját, mielőtt itthon is a napi politikai gyakorlat részévé válik a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek elnyomása.  
Vágólapra másolva!

Az erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal előtt 17 órakor kezdődő Niedermüller Péter elleni tüntetésen Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője műsorvezetőként fog színpadra lépni. Mivel az általa vezetett portál több cikkében is foglalkozott a témával, éppen ezért kíváncsiak voltunk Huth véleményére is. Végül telefonon értük el: azt szerettük volna megtudni tőle, miért fogadta el a VII. kerületi Fidesz és Bajkai István felkérését, valamint hogyan értékeli a DK-s politikus szavait.

"Még most kell hallatni a hangunkat"

Már az elején leszögezte, hogy Niedermüller megnyilvánulása messze túlmutat egy ostoba ember gyalázkodásán, amely egyébként szerinte hétköznapi jelenség mostanság. Úgy látja, ennél jóval többről van szó, ugyanis a politikus egy globális hálózat része. "Niedermüller Péter elszólta magát: kiderült, hogy annak a hálózatnak a része, amely a fehér keresztény európai embert legyőzendő ellenségnek tekinti, és amely azon mesterkedik, hogy összekeverje Európa lakosságát" - érvelt Huth, aki szerint ennek a hálózatnak az a célja, hogy a keresztény gyökerű európaiakat kisebbségbe, "jogfosztotti sorba" taszítsa.

Ez ellen tiltakoznunk kell!

- tette egyértelművé álláspontját, amit azzal támasztott alá, hogy a fehér keresztényeket "rémisztő képződménynek" nevezni ugyanolyan rasszizmus, mintha a cigányokat, a zsidókat, vagy bárki mást bélyegeztek volna meg.

Kellemetlen helyzetbe került Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester: a kormánypártok lemondásra szólították fel, és tüntetést szerveznek ellene kirekesztő kijelentése miatt Forrás: Facebook

A "Mondjunk nemet a rasszizmusra!" elnevezésű tüntetés műsorvezetője szerint nem szabad legyinteni a DK-s politikus kijelentésére, mivel ez egy nagyon veszélyes folyamatot indíthat be.

- mondta a PS főszerkesztője.

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, a HírTV-n látható Szabadfogás műsorvezetője Forrás: HírTV

Az Origónak arra a kérdésére, miszerint mi a megmozdulás célja, úgy válaszolt: "azok, akik húzogatják az oroszlán bajszát, megtapasztalhassák, hogy a "hangos többség" nem adja meg magát olyan könnyen, mint ahogy azt Niedermüller Péter, Gyurcsányné, vagy éppen Cseh Katalin és Donáth Anna szeretné." Ezen a ponton felelevenítette, hogy még az EchoTv-n futott a Hangos Többség című műsora, meglátása szerint ez a két szó tökéletesen meghatározza a mostani tüntetés lényegét.

Végezetül Huth arról beszélt az Origónak, hogy a Niedermüllert is magába foglaló hálózatnak az a célja, hogy a nyílt társadalom építésének jegyében egy új elitet rakjon az ország nyakába. "Innentől kezdve a Békemenet korábban megfogalmazott üzenete, a "nem leszünk gyarmat" ismét aktuálissá válik, és feltehetően sokáig az is marad" - zárta gondolatait.

Fokozódó nyomás

Mint ismert, a DK-s politikus "rémisztő képződménynek" nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket az ATV egyik múlt heti adásában. "Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek." - így fogalmazott egész pontosan.

A kormánypártok és politikusaik, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is tiltakozott a megnyilvánulása ellen. Bajkai István, a körzet fideszes képviselője, a rendezvény főszervezője az Origónak nyilatkozva arról beszélt, hogy Niedermüller gyűlöletet hozott Erzsébetvárosba, hiszen olyat senkire nem lehet mondani, hogy képződmény. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő pedig úgy értékelte az ellenzéki politikus kijelentését, hogy az "rasszista, uszító és menthetetlen."

Csütörtök délután 5 órakor tart demonstrációt Niedermüller Péter "rémisztő képződményes" megnyilvánulása miatt a helyi Fidesz és Fidelitas. Többek között fel fog szólalni Bayer Zsolt publicista, Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke és Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője. Az erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé meghirdetett megmozdulásra rohamosan nő az érdeklődés, legalábbis a Facebook-viszajelzés alapján, így minden bizonnyal nagyobb tömeg fog tiltakozni a kerület DK-s vezetőjének kijelentése ellen.

A tüntetés mellett egy aláírásgyűjtés is indult: civilek hétfőn aláírásgyűjtésbe kezdtek Niedermüller Péter lemondásáért. Eddig 15 ezren támogatták a felhívást, amit a linkre kattintva tud elolvasni.

Forrás: Origo