Egy bácsalmási férfi többször is kirabolta a rokonát

2020.01.29. 14:57

A bácsalmási férfi kihasználta a rokona betegségét és korát, kétszer is kirabolta. Azzal fenyegette a férfit, hogy bárkinek beszél a történtekről, akkor felgyújtja a házát.

A 36 éves férfi tudta, hogy a mélykúton élő távoli rokona a betegségei és a kora miatt nehezen mozog, és egyedül, rendezett körülmények között él. Tavaly szeptemberben megkérte a 76 éves férfit, hogy elvigye kocsijával Kisszállásra. Útközben a kesztyűtartóból kilopta a rokona lakáskulcsait és a forgalmiját.

Szeptember 27-én a lopott kulcsokkal bement a férfi házába, amitől az megrémült. Kivett a pénztárcájából 50 ezer forintot, közben egy öngyújtóval azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házát, ha segítséget kér. A fenyegetés miatt nem mert másoknak beszélni a történtekről.

Egy héttel később a férfi ismét betört a rokonához, ezúttal a nyitva hagyott fürdőszoba ablakon mászott be. Az idős férfi hiába ordibált, a rokona megint azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házát, majd kivett a tárcájából 50 ezer forintot, majd a bejárati ajtón keresztül elment. Menet közben még ellopta a férfi kabátját és az illatszereit. Ezeket később a rendőrök megtalálták nála, a pénzt felélvel együtt.