Nem cáfolja Magyar György, hogy irodája több mint félmilliárd forinthoz jutott a rabok kártérítési perei miatt

Vágólapra másolva!
Magyar György az atv.hu-nak ironikusan nyilatkozott arról, hogy megírtuk: több mint félmilliárdot keresett a börtönbiznisszel. Azt mondta: ő hozta meg a bírói határozatokat és azt a fideszes kétharmaddal jóváhagyott törvényt is, amely a kártalanítási perek alapját képezi. Tehát Magyar nem cáfolt semmit abból, amit írtunk.
Vágólapra másolva!

Pontos adatokat közöltünk arról, hogy a „börtönbizniszben" (azaz a börtönkörülmények miatt az elítélteknek megítélt kártalanítások ügyében) mennyi pénzt nyertek el a magyar államtól azok az ügyvédek és ügyvédi irodák, akik kártalanítási perben képviseltek elítélteket. Mint kiderült, Magyar György és irodája volt ennek az egyik legnagyobb nyertese azzal, hogy összesen több mint félmilliárdot perelt ki az államból. Az iroda összesen 419 ilyen ügyet intézett.

Az atv.hu kereste az ügyvédet, aki elmondta: a cikket nem olvasta, de ha azt tartalmazza, hogy az Igazságügyi Minisztérium milyen összegeket utalt ki az ügyvédeknek, akkor ehhez semmit nem tud hozzáfűzni. Változatlanul állítja azonban, hogy az irodájuk 2017 óta nem vállal újabb börtönkártalanítási ügyet, és hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága által a magyar igazságügyi szervekre hárított ügyeket kellett kezelniük.

Magyar György ironikusan megjegyezte azt is: „Őszinte beismerő vallomást teszek. Én zárattam börtönbe a rabokat. Én fordultam a nevükben Strasbourghoz. Én hoztam strasbourgi ítéletet, hogy Magyarország változtasson a börtönkörülményeken, és fizessen kártalanítást. Ezek után én hoztam törvényt fideszes kétharmaddal, hogy a magyar bíróságok miként ítéljék meg az elítéltek kártalanítását. Természetesen én hoztam meg a magyar bírói határozatokat, hogy kinek mennyit kell kezelni, de az már nem én vagyok, aki ezeket a jogerős bírói ítéleteket nem akarja végrehajtani".

Tehát nem cáfolt semmit Magyar György.