A több tucat, stróman által vezetett láncolatba a budapesti céget azért hozták létre, hogy valós teljesítés nélküli számlákat állítson ki vevőinek. Ők pedig így a fizetendő áfájukat csökkenteni tudták. A számlagyár ügyfelei a fiktív szolgáltatások ellenértékét egyszerűen átutalták a bukó cégeknek, majd némi jutalék fejében visszakapták pénzüket. Ezzel a módszerrel a bűnszervezet összesen négymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek.

A bűnbanda irányítói luxuskörülmények között éltek, a házkutatásokon milliós órák, ékszerek kerültek elő a háromszintes ingatlanból és a számlagyár irodájából. A házhoz, amit egyedileg gyártott Zsolnay porcelánbetétek díszítettek, hatalmas úszómedence és egy többmilliós bár is tartozott.

A NAV nyomozói az országos akcióban egyszerre 90 helyen tartottak házkutatást, összesen 28 embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként. Az okozott kár megtérítésére ingatlanokat, ékszereket, bankszámlákat zároltak több mint 600 millió forint értékben. A nyomozóknak segítő NAV-os bankjegykereső kutya jelentős mennyiségű készpénzt is talált.

A bűnszervezet irányítója épp külföldi nyaralásából tért vissza, őt a reptéren, a másik két gyanúsítottat Budapesten vették őrizetbe.

A bíróság elrendelte letartóztatásukat. Akár 25 évet is kaphatnak.