Nem sokáig örülhetünk a napos időnek. Csütörtök délutántól megerősödik a szél, és napokig nem akar majd csillapodni - áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében.

Csütörtök: A kezdeti napsütést követően északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon szórványosan, máshol csak néhol alakul ki zápor vagy hózápor. A délnyugati szél egyre inkább megerősödik. Melegfronti hatás érvényesül. +4 és +9 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek: Erősen felhős időre számíthatunk, főleg délelőtt több helyen esővel, záporesővel. Erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. +10 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger

Szombat: Többórás napsütés valószínű, északnyugat felől változó felhőzettel. Zápor inkább csak estefelé északon fordul elő. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül. 10 és 15 fok közötti tavaszias időre van kilátás.
Vasárnap: Délelőtt borongós, esős, délután derengő idő várható. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, északnyugaton viharos. Hidegfront éri el hazánk térségét. 7 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfő: Gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan alakul ki záporeső. A délnyugati szél megélénkül. 5 és 11°C között alakul a maximum.