A magyar kórházak felkészültek az esetleges betegek ellátására

koronavírus müller cecília
Járványügyi laborról készült fotó a koronavírussal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatón Nemzeti Népegészségügyi Központban 2020. január 31-én.
Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleménye szerint Magyarország meghozott minden szükséges járványügyi megelőző intézkedést a koronavírusos fertőzésekkel kapcsolatban, és felkészült az esetleges betegek ellátására.
Vágólapra másolva!

Pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett megbeszélésen a kórházak képviselői, a kórházak fenntartói és a háziorvosok szakmai szervezetei részletes és szakszerű tájékoztatást kaptak Müller Cecília országos tiszti főorvostól a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjéről.

Müller Cecília országos tiszti főorvos beszél a koronavírussal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Népegészségügyi Központban 2020. január 31-én. Mellette Kis Zoltán virológus. Forrás: MTI/Mónus Márton

Az egészségügyi intézmények fenntartói és a háziorvosi alapellátást képviselő

szakmai szervezetek is egyhangúlag jelezték, hogy felkészültek és messzemenően együttműködnek az eljárásrend betartásában.

Járványügyi laborról készült fotó a koronavírussal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Népegészségügyi Központban 2020. január 31-én. Forrás: MTI/Mónus Márton

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a szakmai protokolloknak megfelelően ajánlásokat fogalmaz meg az egészségügyi intézmények, a kórházak, a háziorvosok számára, és koordinálja a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megelőzzük a koronavírus-fertőzéseket Magyarországon.