A jobbikos Balczó Zoltán sokat keresett az Európai Parlamentben

parlament plenáris ülés Balczó Zoltán Schiffer András
Vágólapra másolva!
Balczó Zoltánnak csak megérte 5 évet lehúzni az Európai Parlamentben, hiszen összehasonlítva a 2014-es és a mostani vagyonnyilatkozatát, kiderül, hogy megszabadult a 20 milliós tartozásától és több mint 17 millió forintnyi megtakarításra is szert tett a kint töltött évek alatt. De két nagyobb értékű terepjárót is vett az elmúlt években egy Nissan X Trail-t és egy Opel Mokka-t. Ez határozott előrelépés a korábbi Opel Corsa-hoz képest.
Vágólapra másolva!

Balczó Zoltán az Európai Parlamentből nemrég tért vissza a magyar Országgyűlésbe. Az ingatlanvagyonán nem látszik meg a jelentős bővülés az EP-ben eltöltött évek után, hiszen 2014-es vagyonnyilatkozatában is rendelkezett a budajenői 125 négyzetméteres családi házzal, valamint a Veszprém megyei Pécselyen található gyep-legelő-szántóval.

Balczó Zoltán Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Azóta azonban a 2006-os kis Opel Corsa-ját lecserélte a két jóval értékesebb terepjáróra, hiszen 2015-ben egy Nissan X Trail-t, 2019-ben pedig Opel Mokka-t vásárolt magának.

Megtakarítása is gyarapodott a kiválóan fizető EP-képviselőség alatt, hiszen 1,4 millió forint és 16,2 millió forint értékű devizamegtakarításra is szert tett a jobbikos képviselő az elmúlt időszakban. Ráadásul a tavalyi évben a devizamegtakarítását meg is duplázta, hiszen júniusban csak 8,8 millió volt.

És nemcsak ezért érte meg az EP-képviselőség, hanem azért is mert visszafizette a tartozását is Balczó.

2014-ben még több mint 20 millió forint hitele volt, mára pedig nincs tartozása.