Magyarország úgy döntött, mivel a beutazás és tartózkodás fokozott biztonsági kockázattal jár, ezért Kína egész területe a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriába kerül. Mindez azt jelenti, hogy csak halaszthatatlan ügyben utazzanak az ázsiai országba a magyarok. 

Kína teljes Hupej tartományát a Külgazdasági és Külügyminisztérium az I. utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta. A minisztérium konzuli szolgálata Kína egész területére nézve felhívja az utazók figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel járjanak el, illetve lehetőség szerint csak halaszthatatlan ügyben utazzanak Kínába. Mivel a beutazás és tartózkodás fokozott biztonsági kockázattal jár, ezért Kína egész területe a II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriába került átsorolásra- közölte a konzuli szolgálat honlapja. 

Tekintettel arra, hogy számos légitársaság függeszti fel a Kína különböző városaiba közlekedő járatait, azt javasolja a külügyminisztérium, hogy az ott tartózkodó magyar állampolgárok vegyék fel a kapcsolatot légitársaságukkal (amelyikkel Kínába utaztak), illetve folyamatosan kísérjék figyelemmel, hogy milyen légitársaságok, valamint egyéb elutazási lehetőségek állnak rendelkezésre, ha távozni kívánnak Kínából.