A színész sírja körül szerteszét hevertek a koszorúk és a mécsesek, amikor a Ripost újságírója kilátogatott a nemrég tragikus hirtelenséggel meghalt színész sírjához. A napilap kiderítette, mi történhetett.

Szörnyű látvány fogadta a napilap munkatársait, amikor csütörtök délelőtt kilátogattak a január 4-én tragikus hirtelenséggel meghalt Gesztesi Károly sírjához.

Éppen három héttel a temetése után ugyanis a virágok, a koszorúk és a mécsesek szétdobálva, összetaposva hevertek a földhalom körül.

Kiderült, hogy nem vandálok dúlták fel a színész sírját.Forrás: www.ripost.hu/Keller Mátyás

 Az ember első gondolata ilyenkor az, hogy valaki szándékosan dúlta fel a síremléket. A temetés után kész zarándokhellyé vált a színész nyughelye, volt tanítványai és rajongói is rendszeresen kijártak a temetőbe. Gesztesi Károlyt mindenki szerette, így aligha akadhat olyan ember, aki ilyesmire képes. 

A Ripost munkatársa azonnal hívta a temetőgondnokot, aki azt ígérte kideríti, mi történhetett.

Mint mondta, nem lepődne meg, ha kiderülne, valóban vandálok garázdálkodnak a sírkertben, hiszen a múltban volt már erre a példa a település másik temetőjében.

Nem sokkal később kiderült, mi is történt a Csalogány utcai temetőben.

Sajnos úgy tűnik, egy őz garázdálkodott a sírhelyeknél. Megtaláltam a nyomokat a kerítés mellett kívül és belül is  - nyilatkozta Barna Béla temetőgondnok a Ripostnak

"Mivel a vadbetörések nem ritkák a környéken, ezért tavaly 350 méter hosszan helyeztünk el vadhálót, amit lekampóztunk, az alját pedig szögesdróttal erősítettük meg. Ez a módszer hatékonynak bizonyult a vaddisznókkal szemben, de úgy tűnik, az őzeket már nem tartja vissza. Ahogy látom, átugorhattak a kerítés felett élelem után kutatva. Télen sajnos nem ritka, hogy a koszorúkat lelegelik a sírokról. Mivel Gesztesi Károly nyughelyén mindig vannak friss virágok, ezért most azt túrták szét. Már neki is láttam, hogy helyre rakjam az érintett sírokat- mondta a lapnak a gondnok.