Orbán Viktor: Springer Miklós egész életében építhette és szolgálhatta az FTC-t

Springer Miklós elhelyezi a koszorút
Vágólapra másolva!
A gyászolókhoz címzett levelében méltatja Orbán Viktor miniszterelnök a december végén 92 évesen meghalt, és pénteken a budapesti Fiumei úti sírkertben nyugalomra helyezett Springer Miklóst, a klubalapító unokáját, az FTC Baráti Kör alapító tagját, majd későbbi vezetőjét, a Ferencvárosi Torna Club elnökségének tagját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

"Megrendüléssel értesültem arról, hogy dr. Springer Miklós, a Ferencvárosi Torna Club elnökségének tagja, az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke már nincs közöttünk" - írta Orbán Viktor.

- fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: Springer Miklós a régi családi tradíciót követve előbb elkötelezett és hűséges szurkolója, majd vezető tisztviselője lett a Ferencvárosi Torna Clubnak, melyet mindvégig zöld-fehér szívvel és teljes odaadással támogatott.

Springer Miklós 92 éves volt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Meggyőződése volt, hogy az egykori kiváló eredményeknek lehet folytatása, ezért kitartott akkor is, amikor a kommunista rendszer börtönnel fenyegette a Fradit éltetőket, és megpróbálta ellehetetleníteni a csapatot" - írta Orbán Viktor. Hálásak vagyunk, hogy még kilencven fölött is ott égett benne a tettvágy, s bármerre járt, mindig nagy lelkesedéssel osztotta meg a hallgatósággal az FTC megannyi nagy mérkőzéséről és legendás játékosairól szóló lebilincselő történeteit;

- zárta levelét a miniszterelnök.