Összekevert két ügyvédet az ellenzéki média, majd azt állította, hogy a börtönbizniszből legtöbb bevételt szerzett ügyvédnek köze van a debreceni önkormányzathoz. Ahogy azt megírtuk, semmilyen kapcsolat nincs köztük.

Itt az Origón tettük közzé először azt a listát, amin a börtönbizniszen legtöbbet kereső ügyvédi irodák találhatóak, feltüntetve az általuk vitt ügyek számát is. A cikket az után közöltük, hogy a baloldalhoz köthető Magyar György ügyvéd korábban azt állította, évek óta nem foglalkoznak börtönkártérítésekkel, a lista szerint azonban több mint 400 ügyet is intéztek. A számokhoz ráadásul az Igazságügyi Minisztérium azt is hozzátette, hogy 2017-2019 között összesen 8,6 milliárd forintot fizetett ki a minisztérium. 

Az összes kifizetés 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett 

Pénteken több ellenzéki lapban is megjelent az a hír, miszerint a börtönbizniszben érintett Mohácsi Ferenc ügyvéd hosszú időn keresztül kapcsolatban állt Debrecen önkormányzatával és a város tulajdonában álló gazdasági társaságokkal.

Csakhogy az ellenzéki lapok - tudatosan vagy véletlenül - összekevertek két ügyvédet. Mohácsi Ferencet és Mohácsi Ferenc Zsoltot. A börtönbizniszben utóbbi járt el, míg Debrecen önkormányzatának előbbivel volt kapcsolata.

Ahogy azt megszoktuk, az ellenzéki lapok azóta sem helyesbítették a valótlan állítást.