Leszakadt egy híd Piliscsabán - fotók

Piliscsaba, híd, leszakadt híd
Vágólapra másolva!
Szombat délután 15 óra körül leszakadt az 1890 körül épült, kisméretű téglából és kőből álló, négynyílású, boltíves híd Piliscsabán a Kálmán király utcában.
Vágólapra másolva!

A Polgárőrség azonnal biztosította a helyszínt: leszalagozták, majd a Városüzemeltetés fizikai akadályokkal lezárta a hidat.

A közterület felügyelő, (aki egyben a helyi védelmi megbízott is), a polgármester, Koós Gábor építési szakértő, képviselő javaslatára (aki felhívta a figyelmet a további omlás veszélyre, ami be is következett) vis maior helyzetnek nyilvánította az eseményt, és kérték a katasztrófavédelem segítségét mert a híd elemei folyamatosan omlottak - írta a Piliscsabai Polgárőr Egyesület a Facebook-oldalán.

A katasztrófavédelem, köztük a helyi önkéntesek, a mentők és a rendőrök is a helyszínre mentek.

Keresőkutyát is hívtak a helyszínre,

hogy megbizonyosodjanak arról, a törmelék alatt nincsenek-e emberek, de szerencsére a kutya senkit sem talált.

A mentésirányító úgy döntött, hogy az omlásveszély miatt a hidat reggelig őrizni kell, hogy még véletlenül se menjen senki a közelébe. 22:00-ig a közterület felügyelő, 22:00-tól reggel 8:00-ig pedig a piliscsabai Polgárőrség fogja őrizni a már alig álló építményt, amelynek állapota most is folyamatosan romlik. Nagy valószínűséggel reggel döntenek a híd további sorsáról.