Változás történt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vagyonnyilatkozatában. Rogán Antalnak erdőterületeket leszámítva nincsen tulajdona, minden ingatlanát és ingóságát eladta a miniszter, erről legfrissebb vagyonnyilatkozatában számolt be.

A tavalyi évhez képest megvált szakonyfalui, balatonlellei és budapesti ingatlanaitól Rogán Antal, és nincs már a tulajdonában az a két festmény sem, melyeket a tavalyi évben feltüntetett vagyonnyilatkozatában. 

A válásomat követően eladtam az addig tulajdonomban lévő ingatlanokat, és ingóságaimtól is megváltam. Kizárólag a nyilatkozatomban is feltűntetett erdőterületek maradtak birtokomban. És mielőtt felmerülne a kérdés, szeretném leszögezni, hogy volt feleségem üzleti érdekeltségeiből különválásunk után sem származott bevételem – nyilatkozta az Origónak Rogán Antal. A miniszternek nemcsak az eladásból származott bevétele, az általa jegyzett elektronikus aláírási szabadalomból is jövedelmezett. 

A tavalyi évben valóban nyereséges volt a szabadalmam, a hatályos jogszabályoknak megfelelően mindent átláthatóan, részletesen feltüntettem. A vagyonnyilatkozatomban leírtak tehát világosan, egyértelműen tükrözik vagyoni helyzetemet – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

Rogán Antalnak idei vagyonnyilatkozata alapján 18.200.000  forint tartozása és 809.405.021 forint megtakarítása van.