A börtönbiznisz egyik legnagyobb nyertese a Facebookon dühöng, mert a kormány leállította a bűnözők kártérítéseit

Vágólapra másolva!
Több mint félmilliárd forinttal részesedett a bűnözőknek ítélt kártérítési pénzekből Fahidi Gergely ügyvéd, ahogy azt megírtuk, ez a negyedik legmagasabb összeg. Fahidi Gergely saját Facebook-oldalának tanúsága szerint Soros egyetemén, a CEU-n végzett, dolgozott a Soros-szervezet Helsinki Bizottságnak, és írt a Soroshoz szintén köthető balliberális hvg-nek. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy miután a kormány megálljt parancsolt a börtönbiznisznek, Fahidi a Facebookon támadt a kormányra. Nem meglepő, a börtönbiznisz egyik legfőbb haszonélvezőjéről van szó.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetésre ítélt bűnözőknek megítélt kártérítések címén több mint félmilliárd forintot keresett, és ezzel a börtönbiznisz nyerteseinek rangsorában a negyedik helyet szerezte meg Fahidi Gergely.

Fahidi praxisa mellett amúgy az Ügyvédekkel a Demokratikus Jogállamért Egyesületében is tevékenykedik.

Önéletrajza alapján Soros György budapesti egyetemén,

a CEU-n folytatott posztgraduális tanulmányokat, régebben pedig együttműködött az amerikai milliárdos egyik legismertebb hazai szervezetével, a Magyar Helsinki Bizottsággal.

Még 2018-ban írt egy véleménycikket a balliberális hvg-nek, amiben

„ellustult fotel-forradalmárként" jellemezte saját magát.

(korábban egyébként dolgozott is a lapnak). Irományában az ellenzéki képviselők MTVA-s botrányát, és az azt követő rendőri intézkedést érintette: a hatóságok beavatkozását az 1944-ben történt zsidóüldözésekhez, illetve a megszálló nácik ténykedéséhez hasonlította.

"A magyar rendőrség ugyanúgy nem védte az erőszaknak kitett képviselőket 2018-ban, ahogyan 1944-ben" - közölte. Ezt nyugodtan nevezhetjük a náci bűnök relativizálásának is. Elmondása szerint annyira felkavarták a történtek, hogy saját maga telefonált be „a 112-re, jelezve, hogy országgyűlési képviselőkkel szemben erőszakot alkalmaznak".

A jogállamhoz és az ártatlanok meghurcolásához fűződő viszonyáról sokat elmond, hogy 2010-ben a hvg-ben írt cikkében az ellen tiltakozott, hogy az Orbán-kormány egy semmisségi törvénnyel eltörölte azoknak a büntetéseit, akiket a 2006-os gyurcsányista rendőrterror után csak az ügyben nem elfogulatlan rendőrök tanúvallomásai alapján ítéltek el. Vagyis akkor nem állt ki az ártatlanul meghurcoltak mellett az az ügyvéd, aki az elmúlt években jogszerűen elítélt bűnözők kártérítéséért küzdött.

A közösségi oldala alapján

Fahidi Gergely most amiatt háborog, mert a kormány megszüntette a számára rendkívül jövedelmező börtönbizniszt.

Így a jövőben nem tud a magyar adófizetők pénzéből újabb félmilliárdot kipréselni.

Forrás: FACEBOOK