Magyar orvosok mentettek meg egy brit férfit

Vágólapra másolva!
Egy brit férfi épp egy üzleti találkozó miatt volt Budapesten, amikor az ismerősei körében hirtelen összeesett. Amikor a mentők kórházba vitték, már alig lélegzett. Több mint egy hétig volt kómában, mire felébredt. Közben többször is életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Leyth Hampshire egészségesen élt, vegán, több maratonon is részt vett és még jógázik is. Ezért sem gondolta senki, hogy egy

olyan ritka agyvérzést fog kapni októberben Budapesten, amit az emberek 80%-a nem él túl.

Amikor a mentők kórházba vitték mér alig lélegzett. A kórházban derült ki, hogy nem asztmarohama van, hanem agyvérzése – írja a Daily Mail.

A férfi 8 napig volt kómában, végig csövekkel lélegeztették. Ez idő alatt négyszer műtötték meg, a második nem volt sikeres. Ekkor az anyja teljesen összeomlott.

Szerencséjükre a kórházban volt a világ egyik legjobb magyar idegsebésze, aki megmentette a férfi életét. Egy 4 centiméter hosszú csövet helyezett az agyába a kiszakadt artéria helyére.

Végül több mint egy héttel később felébredt a kómából. Elmondása szerint nagyon zavart volt, mert csak nővéreket látott maga körül.

Az ágyhoz kötötték, hogy ne tépje ki azt a három implantátumot, amit az agyához tettek be.

Amikor teljesen magához tért nyugtatókat kapott, hogy fel tudja dolgozni a történteket.

Az agyvérzés után a férfi jobb oldala lebénult, és újra kell tanulnia járni. Az volt a szerencséje, hogy vonattal jött Budapestre, nem pedig repülővel, mert ott an agy nyomástól egyből szétszakadt volna az artéria az agyában, és nem tudták volna megmenteni az életét.

Az orvosok nem értették, hogy hogyan történhetett meg ez egy ilyen fiatal és egészséges férfival.