Ítélet a Balla Irma-ügyben: csalódott a halálra vert asszony fia, akit korábban anyagyilkossággal vádoltak

Schönstein Sándor interjú, Kiemelt ügyek Kovács Noémivel, LifeTV
Schönstein Sándor interjú, Kiemelt ügyek Kovács Noémivel, LifeTV
Vágólapra másolva!
Csalódott az édesanyja gyilkosságával megvádolt D. Lajos ítéletében ifj. Schönstein Sándor, aki éveket ült börtönben amiatt, mert azt hitték, ő ölte meg Balla Irmát 13 évvel ezelőtt. A debreceni fideszes képviselőt agyonverték az otthonában. Az akkoriban betörésekből élő D. Lajos bevallotta, hogy ő tette, a bíróságon viszont ártatlannak vallotta magát. A másodfokon eljáró táblabíróság 15 évre ítélte a férfit, ugyanakkor nem emberölésben, hanem emberölési kísérletben találták bűnösnek. Erről is kérdeztük Balla Irma fiát, aki a jogerős ítélethirdetés után adott interjút az Origónak. 
Vágólapra másolva!

– mondta ifj. Schönstein Sándor, majd hozzátette, hogy tudomása szerint

az ügyészségnek ez a javaslata törvényileg lehetséges lenne, kaphatott volna élete végéig tartó börtönbüntetést is.

Balla Irmát 2007-ben megverték egy vascsővel, majd megfojtották.

Az ügyészség először a fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolta meg a gyilkossággal, akit bíróság elé állítottak. A férfi 12 év börtönt kapott anyja meggyilkolása miatt, miközben egy helyi betörő, D. Lajos beismerte Balla Irma megölését. Aztán nem sokkal később visszavonta a vallomását.

A másodfokú bíróság 2013-ban új eljárást rendelt el az ügyben.

A két éve börtönben ülő fiatal férfit kiengedték a börtönből. A bíróság tavaly hirdetett ítéletet első fokon, amit ma hagyott jóvá a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla.

D. Lajos az elsőfokú ítélet kihirdetésére érkezik Fotó: Polyák Attila - Origo

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélték D. Lajost, ugyanakkor nem nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, hanem nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletében találták bűnösnek.

- közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

Schönstein Sándor interjút ad a LifeTV: Kiemelt ügyek Kovács Noémivel című műsorának Forrás: Kiemelt ügyek Kovács Noémivel, LifeTV

– tette hozzá a férfi az Origónak, majd azt is elárulta, hogy

a gyilkos egyáltalán nem kommunikált vele annak ellenére, hogy ő is ott ült az ítélethirdetésén a tárgyalóteremben.

D. Lajos tehát nem kért bocsánatot a korábban anyagyilkossággal vádolt férfitól. Másfél órás védőbeszédében a rendőrséget, az ügyészséget, a bíróságot vádolta korrupcióval és törvénytelenségekkel, vagyis a beismerő vallomása ellenére végig az ártatlanságát bizonygatta.