A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hétfőn levélben fordult Ferenc pápához Niedermüller Péter keresztényellenes megnyilvánulása miatt. Magyarország egyik legismertebb civil szervezete védelmet kért a magyarországi keresztény közösség nevében.

"A CÖF-CÖKA, mint Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezete abból a célból fordul Őszentségéhez, mivel az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség, amelynek eredője, hogy az Európai Parlament korábbi tagja, jelenleg Magyarország fővárosa egyik kerületének polgármestere, a Demokratikus Koalíció nevű balliberális párt alelnöke, Niedermüller Péter néhány napja egy országosan elérhető televízió műsorában „rémisztő képződményeknek" nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket." - olvasható a közleményben, amelyben kitérnek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának állásfoglalására is. Mint ismert, a szervezet közleményben utasította vissza a keresztényeket megbélyegző megnyilvánulást. A CÖF-CÖKA tájékoztatásképpen arról is ír, hogy az érintettek a mai napig nem határolódtak el a kijelentéstől, és azt nem is ítélték el. 

"Ezért, úgy döntöttünk, hogy a Szentszék tekintélyét hívjuk fel a magyarországi keresztény közösség védelmében." - ismertették döntésük hátterét.

Mint ismert, Niedermüller Péter egy televíziós beszélgetés során rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat, ami miatt a Fidesz erzsébetvárosi csoportja tüntetést szervezett. Több szervezet is tiltakozott a balliberális politikus megnyilvánulása miatt, többek között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa is megszólalt az ügyben.

A balliberális pártok egyelőre nem határolódtak el a VII. kerületi polgármester kijelentésétől, a Momentum erzsébetvárosi képviselői például látványosan hallgatnak az ügyben.