Január 28-án jogerősen 22 év fegyházbüntetésre ítélték a 2018-ban barátnőjét cipőfűzővel megfojtó férfit. Ezzel mindenki életét felforgatta, az előtte csupán sikkasztás miatt ülő Sándort ezután szökéssel és gyilkossággal vádolták.

A fiatalt 2018 nyarán egy hétvégére kiengedték a börtönből azért, hogy haldokló édesapját meglátogathassa a debreceni kórházban. Látogatása után találkozott szerelmével, a 19 éves J. Szandrával, akivel közös szökésüket tervezték. A lány meggondolta magát, megpróbálta rábeszélni a férfit, hogy menjen vissza a börtönbe. A 22 éves szökevény azt gondolta, hogy a lánynak új szerelme van.

Dühében kihúzta a nadrágjában lévő, övnek használt cipőfűzőt és megfojtotta szerelmét.

Másnap a rendőrök megtalálták a bujkáló gyilkost. Szandra családja összeomlott.
Két nappal a másodfokú tárgyalás előtt meghalt Sándor apja. Nem sokkal Szandra temetése után hazahozták a kórházból, azóta itthon volt, ennek pedig másfél éve. Én viszont közvetlen a lányom halála után infarktust kaptam. Két ér elzáródott a szívemben, és most már nem húzhatom tovább a műtétet. Az orvosok azt mondták, ha nem fekszem kés alá, akkor már csak 3-4 hónapom van hátra. Márciusban szívműtétem lesz. A feleségemet is megviselte a lányunk halála, kifordult magából, depresszióval küzd. – mondta el a Ripostnak a lány édesapja aki szerint

a gyilkos tárgyaláson mutatott megbánása és fájdalma csak színjáték.
A mai napig nagyon szeretem őt, nem tudom elfelejteni Szandit, én nem akartam megölni. Csak arra kérem a Jóistent, hogy egy percig láthatnám, és vegye el az életemet. Csak egy percig ölelhessem. – ezt mondta a tárgyalásán a férfi, aki azt kérte, hadd kaphasson egy utolsó lehetőséget, hogy elmehessen Szandra családjához.Amit az utolsó szó jogán mondott, az csak színjáték. Nem bánt ő meg semmit. Azt se hiszem el, hogy tőlünk bocsánatot szeretne kérni. Én nem tudok neki megbocsátani soha, az biztos, mert elvette tőlem a lányomat. Teljesen mindegy, hogy huszonkét évre vagy életfogytiglanra ítélik. Akkor fogok megnyugodni, ha megkapom a hírt, hogy meghalt. Mert hiába van börtönben. Eszik, iszik, éli a világát. Az én Szandrám meg a föld alatt van. – mondta a gyászoló apa.

A büntetésének szigorításában biztosan közrejátszik az is, hogy a férfi a börtönben sem volt egy visszahúzódó ember. A pszichiáter szerint antiszociális, erőszakos és uralkodó típusú személyiség, aki félelemben tartja még a legszűkebb környezetét is.

Így viselkedetett Szandrával is, aki 14 éves kora óta volt kapcsolatban Sándorral. Szandra édesanyja szerint folyamatosan sakkban tartotta a lányt, szóval és tettekkel is bántotta, miközben a lány azért dolgozott, hogy pénzt tudjon küldeni a börtönbe, és még a családjától is kölcsön kért, hogy Sándornak mindene meglegyen odabent.

A férfit a rácsok mögött is megvetik, szerelme megölésével a rendszeres bevételét is elveszítette, ami bent tekintélyt jelent.

Az elsőfokú eljárás alatt képviselő védőügyvédje, közvetlen az ítélet előtt visszaadta a megbízását, mert a férfi rendszeresen fenyegette és zaklatta őt.

Úgy tudom, hogy az egyik cellatársát is fenyegette és zsarolta, hogy adjon neki pénzt, meg is akarta ölni.

- tette hozzá a lány édesapja.  

A férfi legkorábban 22 év múlva szabadulhat, addig feltételesen sem kerülhet szabadlábra.