Nem a Dunában kell keresni VV Fanni holttestét a lány meggyilkolásával vádolt B. László egykori cellatársa szerint. A férfi levelet írt a lány családjának jogi képviseltét ellátó ügyvédnek.

Nem a Dunában keresendők a Novozánszky Fanni földi maradványai. Csak ez a kutyát se érdekli, nemhogy a nyomozókat – ezt írta levelében a Blikk szerint a VV Fanni meggyilkolásával vádolt férfi korábbi cellatársa a lány családjának jogi képviseletét ellátó ügyvédnek. A "tippért" cserébe a férfi azt kéri, hogy saját ügyében szabadlábon védekezhessen.

A lap felidézi, hogy a volt rabtársat először a tárgyaláson az ügyésznő említette: a férfi levélben megkereste őket, hogy fajsúlyos információi vannak az emberöléssel kapcsolatban. Az egykori cellatárs most újra tollat ragadott.

– Meglepett, amikor a napi postával megérkezett B. László rabtársának levele – mondta el a lapnak dr. Lichy József, aki kiváncsian várja, hogy a bíróság beidézze a levélíróját. Az ügyvéd szerint ugyanis nem életszerűtlen, hogy a gyanúsított már nem bírta a rá nehezedő nyomást, ezért a cellatársának elmondott mindent, hogy könnyítsen a lelkén.

Novozánszki Fanni 2017. november 20-án tűnt el, a holttestét azóta sem sikerült megtalálni. A gyilkossággal B. Lászlót gyanúsítják, aki egy kamerafelvétel alapján a karjaiban vitte le otthonából a lépcsőn Fanni élettelen testét. A férfi beismerte a bűnrészességet, a gyilkosságot viszont tagadja.

Az ügy tárgyalása január 7-én kezdődött.