Közel egy hónapja, hogy Molnár Emese szükséglakásba kényszerült párjával, Zsolttal és 18 hónapos kislányukkal, Vandával. A Dinamó utcai tüzet a szomszédok rosszul bekötött kályhája okozta, ami miatta a fiatal család óbudai háza teljesen leégett. A rendőrök több embert is meggyanúsítottak a tragédia okozásával. Eközben a családot és a gyújtogatókat közös szükséglakásban helyezték el - írja a Bors

Ahogy az Origo megírta, néhány héttel ezelőtt pusztító tűzvész ütött ki az óbudai Dinamó utcában.

Lángra kapott egy szabálytalanul bekötött kályha, a tűz pedig átterjedt több lakásra leszakítva egy vezetéket. Egy 53 éves férfi megsérült.

Őt ármütés érte, aztán a közvetlen közelében felrobbant egy gázpalack. Árpád azonban viszonylag szerencsésnek mondhatja magát, mert megúszta egy orrtöréssel és égési sérülésekkel. Másnap, ahogy hazaengedték a kórházból, azonnal nekilátott a károk elhárításának.

Még mindig látszik a vezeték helye az arcomon, az orrom eltört. De itt a műhelyem, a megélhetésem. Nem tehettem mást, minthogy mentsem, amit lehet. Szerencsére megmaradt minden. Az egész utca áram nélkül maradt, a házak többsége lakhatatlanná, sőt, életveszélyessé vált. A tragédia okozói mindent hátrahagyva elmenekültek, az áldozatok azt hitték, soha többé nem találják meg őket"

- mondta el Árpád korábban a Borsnak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A fiatal pár, Molnár Emese és Zsolt, valamint kisbabájuk, a másfél éves Vanda azonban már nem mondhatják magukat ilyen szerencsésnek.A család frissen felújított háza teljesen lakhatatlanná vált, emiatt szükséglakásba kényszerültek.

A tragédia okozói még aznap szétszéledtek, a szomszédok már esélyt sem láttak rá, hogy valaha megtatálják őket.

A hétvégén viszont a rendőrök közölték, hogy megtalálták a családot. Az 50 éves H. Tibort, a 32 éves H. Lászlót, a 26 éves H. Árpádot, és a 47 éves K. Bélánét közveszélyokozással gyanúsítják.

Így legalább a remény meglesz arra, hogy felelősségre vonják azokat, akik erről az egészről tehetnek"– mondta hétfőn a Borsnak Molnár Emese, aki a családjával együtt most a semmiből kell újra felépíteni az életét.

A Dinamó utcába nem szeretnénk visszamenni, így máshol nézünk telket, ahol letelepedhetnénk" – magyarázta Emese, majd hozzátette, hogy átmenetileg megoldódott számukra a lakáskérdés, ugyanis az egy hónapra kiutalt szükséglakás lakhatási idejét egy évre meghosszabbították.

Azonban nem könnyű ott most, mert ugyanabban a tömbházban helyezték el a gyújtogatókat is,

de az ő lakhatásukat valószínűleg nem hosszabbítják meg, mivel több panasz érkezett rájuk - írta meg a Bors.