Többször bebizonyosodott már, hogy ha a pártok külön vagy koordináltan indulnak, az „biztos bukás" – így reagált Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a Jobbik elnökének több listás javaslatára, Jakab Pétert pedig rossz cukrásznak nevezte.

A Jobbik új elnöke szerda reggel volt az ATV Start című műsor vendége, ahol egyebek között azt mondta, hogy pártja támogatja a választókerületenként egy közös jelöltet, a közös listát azonban nem. A DK szóvivője – a választási törvényre hivatkozva – úgy reagált erre a kijelentésre, hogy ha közösen indulnak a jelöltek, akkor közös listát is kell állítani - írta az ATV. Barkóczi Balázs szerint a napnál világosabb, hogy ha már csak egy körzetben is közös ellenzéki jelölt indul, akkor a listának is közösnek kell lennie.

Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter között egyre nagyobb a feszültségForrás: MTI

Barkóczi Balázs szerint többször bebizonyosodott már, hogy ha a pártok külön vagy koordináltan indulnak, az „biztos bukás". 2018-ban pont a DK indult koordináltan az MSZP-vel úgy, hogy egyéni jelöltjeik közösek voltak, de listán külön indultak, de a 2014-es önkormányzati választáson is koordináltan indult az ellenzék Budapesten és több nagyvárosban. A DK szóvivője szerint elég rossz cukrász lehet az, aki úgy válogat az összetevők között, hogy mi az ő szívének kedves  – ezzel utalt Jakab azon mondatára, miszerint Gyurcsány Ferenc a mazsola a tortában, és ő nem szereti a mazsolát.