Öt autót tört fel két férfi január 9. és január 23. között Budapest IV. és XIII. kerületében. A tolvajok betörték az autók ablakát, majd ellopták a benne talált szerszámgépeket, táskákat, pénztárcákat, iratokkal és mobiltelefonokat. A két férfi a lopásokkal és a rongálással több mint másfél millió forintos kárt okozott. Egyikük ráadásul házi őrizetben volt a lopás ideje alatt.

A térfigyelő kamerák segítségével jöttek rá, hogy a 34 éves budapesti L. János törte fel az autókat, aki épp házi őrizetben volt, Budapest területét nem hagyhatta el. A rendőrök a férfit  január 29-én délelőtt a józsefvárosi Népszínház utcában fogták el. Az újpesti rendőrök a helyszínen lefoglaltak egy Renault típusú autót, amit a lopás ideje alatt használt a két férfi. L. Jánosnál egy rádiófrekvenciát blokkoló eszközt is találtak.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a férfit lopás miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. Javasolták a letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt.A gyanú szerint a két férfi ezeken kívül egyéb, hasonló bűncselekményeket is elkövetett. L. János társát a rendőrök továbbra is keresik - írja a Police.hu.