Mínusz tíz fok is lehet a hétvégén

hegy,tél,hideg
Vágólapra másolva!
A hétvégén jellemzően száraz, többfelé napsütéses idő várható. Ezzel együtt viszont hidegre kell készülni, akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő, és néhol csak maximum 2 fok lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken napos és felhős területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Délelőtt még csak a Dunántúlon, majd délután átmenetileg északkeleten is megerősödik a szél. Estére többnyire mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3,

a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 10 fok között várható.

Szombaton az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos idő várható.

Csapadék nem lesz.

Hideg, de száraz idő várható Forrás: Shutterstock.com

A leghidegebb órákban mínusz 10 és plusz 1, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra virradó éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben zsugorodik, illetve délután kelet felé elsodródva szakadozik, oszlik, az ország nagy részén ugyanakkor túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz.

A szél többfelé megélénkül, majd estefelé a Dunántúl délnyugati már erősödni kezd. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet.

A nappali maximumok 4 és 11 fok között alakulnak

- olvasható az előrejelzésben.