Egy Heves megyei buszsofőr hónapokig úgy használta a bankkártyáját, hogy arról nem fogyott a pénz, és ezzel tisztában is volt. Az ügyészség jogtalan elsajátítással vádolja.

A férfi még évekkel ezelőtt, az egyik bank egyik Eger környéki fiókjában bankszámlaszerződést kötött, amihez bankkártyát is igényelt, amit probléma nélkül használt vásárlásra és pénzfelvételre is. A havi fizetése a folyószámlájára érkezett, aminek az egyenlegét figyelni tudta.

A vád szerint a buszsofőr 2017-ben új bankkártyát kapott, aminek a cseréjét személyesen intézte a bankban. Az ügyintéző hibázott, az új kártyát az elektronikus rendszerben véletlenül nem a folyószámlájához, hanem egy devizaátutalásoknál használt technikai számlához kapcsolta. Emiatt, amikor a férfi használta a kártyát, nem a számlájáról vont le pénzt, hanem az üres technikai számlákon volt nyoma.

A férfi később a kihallgatásán azt mondta, hogy

mesébe illő volt neki, hogy nem fogy a pénze, pedig folyamatosan fizet a kártyával.

Erről nem szólt a bankjának, inkább egyre sűrűbben használta a csodakártyát. 446 tranzakciót bonyolított le fél év alatt, ezzel összesen 7 679 988 forinttal lopta meg a bankot. A kárt a mai napig nem térítette meg, pedig már jogerős polgári bírósági ítélet van ellene.

Az ügyészség javasolja, hogy a bíróság szabjon ki rá pénzbüntetést.