Mintha a főnökük lenne, úgy hallgattak huszon-harmincéves muszlim férfiak egy nőre a magyar határnál - videó

Kelebia, migránskaraván
Kelebia, 2020. február 7. A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet tagjai pihennek a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál 2020. február 6-án. A szerb hatóságok buszokkal elszállították a befogadóközpontokba a migránskaraván tagjait a kelebiai határátkelőtől. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahogy Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese is elmondta, szervezett akciónak tűnik a csütörtök este Magyarország déli határához érkező migránskaraván érkezése, ugyanis nem életszerű, hogy több száz ember hirtelen egymásra néz, és elindul a határ felé. A Ripost ki is szúrt két nőt, akik folyamatosan instruálták a migránsokat, tárgyaltak a rendőrökkel, és irányító szerepet töltöttek be.
Vágólapra másolva!

Ahogy a migránskaraván csütörtök délután a magyar határkerítéshez ért, rögtön egy fiatal, egyáltalán nem arabnak kinéző nő kezdett el tárgyalni a magyar rendőrökkel a migránsok nevében - írja a Ripost.

Az egész menet nagyon szervezettnek tűnt, a lap kiemeli, hogy

hasonló kézírással írt, angol nyelvű, láthatóan jól kitalált szövegű, azonos méretű plakátokat adtak a vonulók kezébe, majd a határnál megkoreografált módon a gyerekek felemelték a plakátokat a kameráknak, és kántálni kezdtek.

A Ripost helyszíni tudósítóját egy arab férfi el is vezette egy másik irányító-szervezőhöz, szintén egy nőhöz, aki készségesen nyilatkozott is a médiumnak.

Forrás: Ripost

A képen látható fehér sapkás nő három gyereket is mutatott, sajátjaiként nevezve őket, majd elmondott egy érezhetően előre betanult szöveget arról, hogy mennyire embertelenül bánnak velük a szerbiai befogadóközpontokban, gyerekeik nem kapnak orvosi ellátást, és egyáltalán nem élet az, ami ott van.

Amikor egy újonnan érkezett, férfiakból álló csoport veszekedni kezdett, hirtelen ott termett ugyanez a nő, aki határozottan, arab nyelven kiabálva tette helyre a rendbontókat,

akik érezhetően hallgattak rá, tisztelték, mint egy főnököt

– ami nagyon meglepő muszlim férfiaktól egy nő esetében. Mikor a nő észrevette, hogy a Ripost egyik munkatársa videózza a jelenetet, azonnal belenézett a kamerába, és azt kezdte hajtogatni:

Íme a videó:

A nő, bárki is volt, egyértelműen szervező, irányító szerepet töltött be, az lehetett a feladata, hogy megakadályozza, hogy a nyugati sajtóba olyan fotó vagy videó kerülhessen be, ami mást mutat, mint amit ők megpróbáltak eljátszani, a nyilvánvalóan egyeztetett forgatókönyv szerint a magyar határon.

Az egész akció lényege az lehetett, hogy lássa a világ: ők békések, köztük nők és gyermekek vannak, fáznak, éheznek. Ahogy megláttak egy fotóst, operatőrt, azonnal odaszaladtak karjukban egy gyerekkel, vagy elrohantak egy sátorhoz, ahonnan kiemeltek egy gyereket, és látványosan hordozták körbe az újságírók között.

A Szerbiából, a vajdasági Szabadkáról indult migránsmenet egyik tagja a Kelebia-Tompa határátkelő szerbiai oldalánál. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kérdés természetesen adja magát: ki szervezte ezt az akciót, és miért hallgatnak huszon-harmincéves katonaviseltnek tűnő muszlim férfiak női vezetőkre?