Ma döntött a bíróság annak a taxisnak az ügyében, aki kedd este szabálytalanul előzött a Ferihegyi úton, és karambolozott egy másik autóval, amit Halgas Tibor, az FTC korábbi focistája vezetett. A sportoló belehalt az ütközésbe.

Az Origónak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a bíróság elrendelte férfi bűnügyi felügyeletét. A sofőr a bíróságon beismerte a hibáját és megbánta, amit tett.

Forrás: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN

Ahogy korábban megírtuk, két autó ütközött össze kedd este 20 óra 45 perckor Budapest XIX. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. Az ütközéstől az egyik kocsi felborult, és a sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Később kiderült, hogy a balesetben egy korábbi magyar futballista halt meg, a 38 éves Halgas Tibor, aki korábban a Ferencváros, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is játszott.

Kiderült az is, hogy a férfinak már korábban bevonták a jogosítványát, tehát nem is ülhetett volna volán mögé. Az egyelőre kérdéses, hogy a taxis ivott vagy drogozott-e vezetés előtt.