A testvérek együtt loptak el mindent, bárhonnan

2020.02.10. 18:32

A három testvér és a legidősebb fiú élettársa többször törtek fel autókat, lopták ki belőlük a számukra hasznos alkatrészeket és törtek be lakott vagy lakó nélküli házakba, telephelyekre. 

Február 7-én a budafoki rendőrök késő este állítottak meg egy autót és igazoltatták a benne ülő 4 embert. Kiderült, hogy fél órával korábban a három testvér és egyikük élettársa egy IX. kerületi építkezés melletti sötét utcában leparkoltak és az előbb említett legidősebb fiú kivágta egy autó katalizátorát, amíg öccsei figyelték az utcát, élettársa pedig az autóban várakozott.A rendőrök mind a négy embert bevitték a XXII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol

kiderült, hogy a társaság már korábban is követett el hasonló bűncselekményeket.

Január 6-án szintén a IX. kerületből 600 ezer forint értékben kültéri ajtókat és közel egymillió forintnyi szerszámot loptak el január 15-én egy budatétényi telephelyről. Más kerületekben is tevékenykedtek a rablók, a III. és XII. kerületben elhagyott épületekbe mentek be, ahonnan elvitték, amit csak találtak, a XXII. kerületből szenet, vidékről pedig fenyőfát és kábeleket loptak.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a négy embert, a három testvér őrizetbe vették és kérték a letartóztatásukat.