Baleset miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd vonalon

2020.02.11. 20:53

Tehervonat ütközött autóval Vecsés és Üllő között egy vasúti átjáróban, az üresen álló autónak a másik vágányon szembejövő, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó Z50-es személyvonat is nekirohant.

A baleset miatt jelentősen nő a vonatok menetideje a Budapest-Cegléd vonalon. A helyszínelés és a műszaki mentés idején Vecsés és Üllő között nem jártak a vonatok. 

20:22-kor az egyik vágányon, váltakozó irányban, a baleset helyszínén sebességkorlátozással újraindult a vonatközlekedés.

A monori vonatok ma már nem közlekednek, a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az InterCity, a távolsági gyors- és sebesvonatok sem mennek már kerülő útvonalon.

Összetört autó, miután tehervonattal ütközött Vecsés és Üllő között egy vasúti átjáróban 2020. február 11-én.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

21 órától nem fogadják el a VOLÁN menetrend szerinti buszjáratokon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat.

Az üresen álló autónak a másik vágányon szembejövő, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat is nekirohant.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest–Szeged közötti InterCity és távolsági sebesvonatok menetideje ma még jelentősen meghosszabbodik. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, de teljesen csak szerda hajnalra állhat helyre - írja a Mávinform a honlapján.

A balesetben senki nem sérült meg, az előzetes vizsgálatok szerint a vasúti fény- és félsorompó rendben működött..