Két éve keresik hiába a tragikus budapesti rendőrbaleset felelősét

Vágólapra másolva!
Két éve, hogy a fiatal rendőr, Mátyás Balázs szolgálat közben kiesett az autóból, és meghalt. A baleset felelősét azóta sem találják. A szülők, az 50 éves Mátyás Zsolt és 47 éves felesége, Vali még azóta sem tudták feldolgozni imádott fiuk halálát.
Vágólapra másolva!

Mátyás Balázs már kamaszként tudta, hogy szüleihez hasonlóan ő is rendőrként szeretne dolgozni. Azon a februári reggelen, ahogy minden más nap is, elköszönt szüleitől, és munkába indult. Ekkor még egyikük sem gondolta, hogy a fiút soha többé nem látják viszont élve.

Ahogy korábban az Origo is megírta, aznap éjjel a fiatal férfi garázdaság ügyében helyszínelő kollégái segítségére igyekezett Újpestre egy rendőrautó utasaként.

A Fóti út és Leiningen Károly utca kereszteződésében azonban karamboloztak egy másik rendőrautóval. A két kocsi olyan erővel csapódott egymásnak, hogy kirepült az autóból, és azonnal szörnyet halt.

– mondta Balázs apja, aki nyugdíjas rendőrként még ma is dolgozik a szakmájában.

– tette hozzá a férfi, aki feleségével együtt elhatározta, hogy a gyerekük haláláért kapott sérelemdíjból létrehoz egy alapítványt, amellyel a munkabalesetben meghalt rendőrök családjait támogatják.

– mondta Zsolt, aki Balázs emlékére kopjafát állított a baleset helyszínén. A halála évfordulóján, szombaton éjjel 23:37-kor néma megemlékezést tartanak ott - írta meg a Blikk.