90 éves asszonyt rabolt ki egy fiatal kecskeméti férfi

Vágólapra másolva!
Rablás miatt emeltek vádat egy 23 éves kecskeméti férfi ellen, aki szeptember végén Kecskemét belvárosában letépte a szatyrot egy nyugdíjas nő válláról, majd elmenekült.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi szeptember 30-án este Kecskemét belvárosában észrevett egy idős asszonyt, aki egy szatyorral a kezében gyalogolt hazafelé. Elhatározta, hogy megszerzi a szatyrot. Tisztában volt vele, hogy a bottal járó nyugdíjas nőnek esélye sincs védekezni ellene.

Először kisebb távolságból követni kezdte az asszonyt. Amikor a házához ért, kinoyitotta a kaput, és belépett rajta, a férfi váratlanul mellé lépett, és

megpróbálta letépni a válláról a nejlonszatyrot. Az erős rántástól a szatyor elszakadt, a sértett nekiesett a kapunak, ezalatt a férfi elfutott a megszerzett zsákmánnyal.

A szatyorban édességek, újságok, az asszony szemüvege és személyes tárgyak voltak, melyek értéke összesen közel 22.000 forint volt.

A férfi menekülés közben a szatyrot eldobta, de a szemüveget és az édességek nagy részét magával vitte. Az asszony az esés miatt bal térdén könnyű sérüléseket szenvedett, és kérte a kár megtérítését.

A kecskeméti rendőrök a férfit

már másnap elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű. Az ügyész fegyházat és közügyektől eltiltást javasolt számára, illetve a kár megfizetését.