Akár 105 km/h-s szél is lehet Budapesten

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Hétfőn szeles, esős idő várható, a jövő hét első felében komoly lehűlés várható. A jövő hétvégére ismét tavaszias időt jósolnak.
Vágólapra másolva!
A kora reggeli esőfelhőket a délelőtt folyamán elűzi a viharossá fokozódó szél. Az autósokat erős oldalszélre figyelmezteti a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Kedd: Hajnalban és reggel még több helyen lehet eső, zápor, akár zivatar, aztán a délelőtt folyamán - a nagy területen

viharossá fokozódó (60-90 km/h) északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Északnyugaton és a főváros környezetében 100-105 km/h-s széllökések

is lehetnek. Délután a felhőátvonulásokból egy-egy zápor előfordulhat. A hőmérséklet délután 6 és 12 fok között alakul. Erős hidegfronti hatás várható. Az autósoknak fokozott figyelemmel kell vezetniük a viharos oldalszél miatt!

Szerda: Erősen felhős lesz az ég, szórványosan alakul ki eső, záporeső. Már csak élénk lökések kísérik a nyugati szelet. Reggel 0, délután 6-7°C körüli értékeket mérhetünk.

Még viharosabb szél jön! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Csütörtök: Reggel csökken, este újra megnövekszik a felhőzet, de napközben napsütésben is bízhatunk. Csak elszórtan fordul elő zápor. A

csúcsérték 5 és 11 fok között

alakul.

Péntek: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte több helyen valószínű eső, a hegyekben és északkeleten havas eső, majd napközben csökken a felhőzet. 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Szombat: Többórás napsütésre, kevés felhőre van kilátás. A reggeli 0 fokról 6 és 11 fok közé melegszik a levegő.