Soroksár polgármestere jogi lépéseket tesz az őt rágalmazók ellen

Vágólapra másolva!
Valótlanságok terjesztése miatt Bese Ferenc soroksári polgármester jogi lépéseket tesz helyi ellenzéki képviselők és álhírt terjesztő baloldali portálok ellen - közölte a városvezető. A politikus úgy látja, hogy politikai ellenfelei együttműködés helyett hangulatot próbálnak meg kelteni a képviselő-testületben. 
Vágólapra másolva!

Keddi ülésén a soroksári képviselő-testület egy minden igényt kielégítő, modern élelmiszer-üzletház kialakításának feltételeit teremtette meg. A helyi ellenzék azonban megtámadta a költségvetési előterjesztést benyújtó Bese Ferenc polgármestert, mondván, tulajdonrésze van a fejleszteni tervezett ingatlanban.

Beperli a rágalmazókat

Miután több balliberális portál is írt az ügyről, a civil politikus egy Facebook-bejegyzést tett közzé. Ebben az írja, hogy

az ellenzék Soroksár egyik legégetőbb problémájának megoldását kívánja megakadályozni.

"A kerület központjában egy minden igényt kielégítő élelmiszer-üzletház építésére van szükség. A feltételek megteremtése folyamatban van, viszont az ellenzék mindent elkövet, hogy ne valósuljon meg a beruházás. Úgy tűnik, nekik egyáltalán nem fontos a kerületünk jövője. Helyismerettel nem rendelkeznek, többen közülük Budafokon vagy más helyen élnek, néhány hónapja azt sem tudták, hol van Soroksár" - magyarázta Bese, aki szerint a tegnapi képviselő-testületi ülésen bebizonyosodott, hogy

a soroksári ellenzék a 2022-es választásokra készíti elő a terepet.

"Érdemi munka helyett, csak és kizárólag a hangulatkeltésben érdekeltek" - fűzte hozzá.

Bese Ferenc, Soroksár polgármestere Forrás: Facebook

Rátérve a konkrét ügyre, Bese azt írja, az ellenzéki képviselők valótlanságokat terjesztettek róla, ami miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket "a hazug állításokat megfogalmazók és az azokat terjesztő médiumok" ellen. Ezenfelül pedig igaza bizonyításáért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett maga ellen.

Meglátása szerint az ellenzék október óta mást sem csinál, mint kampányhangulatot keltve behozza a nagypolitikát a városházára. "Mi soroksáriak, nem ehhez a stílushoz vagyunk hozzászokva. A soroksáriak azért választottak meg bennünket, hogy békét teremtsünk és őket szolgáljuk. Az ellenzéknek cirkusz helyett, végre dolgoznia kellene a kerületért" - összegezett írása végén Bese Ferenc.

Az Origo értesülései szerint előre megtervezett akció volt a tegnapi. Erre utalhat, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP parlamenti képviselője is megjelent az ülésen, ahol az ellenzéki képviselőknek osztogatott instrukciókat.