Múlt héten érkezett a névtelen bejelentés a rendőrségre, hogy egy holland férfi engedély nélkül fegyvert tart fóti otthonában. Végül nem csak azt, rengeteg pénzt, luxusautókat és fegyvert is találtak a házukban.

Megkezdték az ügy felderítését, kiderült, hogy épp külföldön nyaral a 40 éves férfi és 26 éves magyar élettársa. Február 9-én vasárnap hazaérkezésükkor a rendőrök a repülőtéren igazoltatták őket. Lakhelyükként budapesti címeket adtak meg, a fóti házukról azonban nem beszéltek. Mivel a rendőrség már előbb meggyőződött a fóti ház létezéséről, oda vitték őket. Még ekkor is tagadták, hogy közük lenne az ingatlanhoz, de a nőnél megtalálták a házhoz tartozó kulcsokat.

Átkutatták a házat, két rendőrkutyák is bevetettek, egy bombakeresőt és egy kábítószer-kereső kutyát, akik kiszagoltákaz engedély nélküli fegyvert és lőszereket, 11 kiló marihuánát, 3 kiló ecstasyt, 2 kiló amfetamint és 1 kiló kokaint. Ennek piaci értéke 

több, mint 70 millió forint.

Találtak még a házban 48 millió forintot más valutákat és még két nagyértékű autót.  

BRFK sajtótájékoztatóFotó: Hirling Bálint - Origo

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a holland férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban kábítószer birtoklása miatt került a látószögükbe, de azt még nem tudni, hogy most honnan került hozzájuk ennyi kábítószer. Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki, a nő szabadlábon védekezhet, a férfi letartóztatását kérte a rendőrség.